[cat] El LIVING LAB LOW3 ha rebut dos professors i quatre alumnes de tres instituts pròxims per tal d' assessorar-los en els seus projectes de recerca de baxillerat.
L' Albert Cavero; la Clara Alsedà i l' Ariadna Yañez, acompanyades per la professora Fanny Cases; i l' Àlex Pallarés, acompanyat per professor Daniel Mir. Després d' una exhaustiva visita de la casa per conèixer els seus conceptes i solucions tecnològiques, s' ha realitzat una sessió de pluja d'idees sobre els tres treballs: cobertes vegetals, aplicació d' energies renovables en una masia, i arquitectura sostenible centrat en l'avaluació energètica d' un institut. Un altra petita contribució de la nostra escola a la difusió del coneiximent en el camp de la sostenibilitat.
CONSULTING SESION FOR SECOND GRADE RESEARCH PROJECTS
[eng] LIVING LAB LOW3 has received teachers and students of several secondary schools of its surrounding for giving them advice about their second grade research projects. After an extensive visit to the house, getting known to its concepts and technological solutions, a collective brainstorming session about the different projects like green roofs, renewable energy solutions for countryside housing and energy efficiency analysis of a school building has been held. Another small contribution of our University to knowledge dissemination in the field of sustainability.
dijous, 17 d’octubre del 2013
dimecres, 16 d’octubre del 2013
EDUCATIONAL VISIT OF THE EUROPA INTERNATIONAL SCHOOL FROM SANT CUGAT
[eng] LIVING LAB LOW3 has received 17 students of the Europa International School of
Sant Cugat del Vallès, participating in educational activities. Within a innovative
educational format the students analyzed in groups the different
concepts and installations of the LOW3 solar house, for afterwards
presenting to each other their learning. The mixture between
discovering, analyzing, measuring and presentations and discussions of
subjects like solar energy, bioclimatic architecture, the house
management system and efficient HVAC of housing has facilitated a
holistic educational experience, allowing the introduction in a lot of
important aspects in the field of sustainability like the limitation of
resources or renewable energies. With this teaching offer the ETSAV
School of Architecture shows its special commitment with the local
society of Sant Cugat in terms of education and dissemination of university's generated knowledge.
dimecres, 9 d’octubre del 2013
EDUCATIONAL VISIT WITHIN THE INTERNATIONAL TEMPUS-SDTRAIN PROJECT
[cat] 14 professors de diverses universitats de Bosnia i Herzegovina, Montenegro i Serbia han visitat el campus de l' ETSAV per tal d' iniciar-se en temes sobre eficiència energètica en els edificis públics. Després d' una visita als diferents edificis del campus, i una presentació sobre millora de l' eficiència energètica mitjançant la gestió dels edificis portada a terme pels amics de Synapcity Studio (Mariona Alcaraz i Galdric Ruiz); la realització d' una sessió de pluja d' idees col.lectiva ha generat discussió tant sobre solucions tecnològiques com sobre la gestió intel.ligent i l'optimització operativa dels edificis, així com les possibles sinèrgies entre ells; basant-se en el cas d' estudi de la pròpia ETSAV. El Tempus SDTRAIN programm (www.sdtrain.info) és un programa europeu per a la creació de cursos de formació en el camp de la sosteniblitat.
[cast] 14 profesores de diversas universidades de Bosnia y Herzegovina, Montenegro y Serbia han visitado el campus de la ETSAV para iniciarse en temas sobre eficiencia energetica en los edificios públicos. Después de una visita a los diferentes edificios del campus, y una presentación sobre mejora de la eficiencia energetica a través de la gestión de los edificios realizada por los amigos de Synapcity Studio (Mariona Alcaraz i Galdric Ruiz); la realización de una sesión de lluvia de ideas colectiva ha generado discusión sobre soluciones tecnológicas, sobre la gestión inteligente y la optimización operativa de los edificios, y las posibles sinergias entre ellos, basandose en el caso de estudio de la propia ETSAV. El Tempus SDTRAIN programm (www.sdtrain.info) es un programa europeo para la creación de cursos de formación en el campo de la sosteniblidad.
dilluns, 7 d’octubre del 2013
LIVING LAB LOW3 AT EESD 2013 CONFERENCE AT CAMBRIDGE
[eng] Education for Sustainability has been the main issue of the EESD (Engineering Education for Sustainable Development) Conference 2013 at Cambridge, UK.
How can we introduce the understanding of complexity, system thinking and the knowledge about environmental limits into the academic curriculum, and how can higher education improve skills and competencies for sustainable development like reflection and critical thinking, e.g. through project based learning?
Living Lab LOW3 has presented its experience over the last 3 years in this field in a published paper, available under the following link:
Teaching Sustainability through Living Labs in Architecture: The case study of the UPC-LOW3 prototype solar house
Teaching Sustainability through Living Labs in Architecture: The case study of the UPC-LOW3 prototype solar house
Many interesting contacts to similar initiatives could be established.
[cat] L' Educació en Sostenibilitat era el tema principal del congrés EESD (Engineering Education for Sustainable Development) 2013 a Cambridge, UK.
Com introduir dins el currículum docent aspectes com la complexitat, el pensament sistèmico o el coneixement sobre els límits ambientals, i com pot contribuir l' educació superior a fomentar competències per al desenvolupament sostenible com la reflexió i el pensament crítica través, per exemple, de l' aprenentatge basat en el projecte?
El Living Lab LOW3 ha presentat les seves experiències dels últims 3 anys en aquest camp amb la publicació d' un paper, disponible en el següent enllaç:
Teaching Sustainability through Living Labs in Architecture: The case study of the UPC-LOW3 prototype solar house
Teaching Sustainability through Living Labs in Architecture: The case study of the UPC-LOW3 prototype solar house
S' han establert motls contactes interessants amb grups amb iniciatives similars.
[cast]
La Educación en Sostenibilidad ha sido el tema principal del congreso
EESD (Engineering Education for Sustainable Development) 2013 a
Cambridge, UK.
¿Como
introducir en el currículum docente aspectos como la complejidad, el
pensamiento sistémico y el conocimiento sobre los límites ambientales, y
cómo puede contribuir la educación superior a fomentar competencias para
el desarrollo sostenible como la reflexión y el pensamiento crítico,
por ejemplo a través del aprendizaje basado en el proyecto?
Living Lab LOW3 ha presentado sus experiencias de los últimos 3 años en este campo en un paper publicado, disponible en el siguiente enlace:
Teaching Sustainability through Living Labs in Architecture: The case study of the UPC-LOW3 prototype solar house
Teaching Sustainability through Living Labs in Architecture: The case study of the UPC-LOW3 prototype solar house
Se han establecido muchos contactos interesantes con iniciativas similares.
divendres, 4 d’octubre del 2013
VISITA DE UN CURSO DE FORMACIÓN EN ENERGÍAS RENOVABLES - FUNDACIÓ TRINIJOVE
[cast] El Living Lab ha recibido una visita educativa por parte de la Fundación Trinijove. Bajo de dirección de su profesor Patrici Lluch, estos 18 alumnos de un curso de energías renovables visitaron la ETSAV para conocer el concepto y en detalle todas las instalaciones del prototipo LOW3. Esperamos que se podían llevar una visión holistica sobre sostenibilidad en el ámbito de la edificación y que disfrutaron de la visita!
EDUCATIONAL VISIT OF A RENEWABLE ENERGY COURSE - TRINIJOVE FOUNDATION
[eng] Living Lab LOW3 has received and educational visit by Fundación Trinijove. Under the direction of their teacher Patrici Lluch, this 18 students of a renewable energy course visited the ETSAV in order to discover the concept and especially al installations of the LOW3 prototype house. We hope that they could gain a holistic vision about sustainability in the field of construction and that they enjoyed the visit!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)