dimecres, 3 de juliol del 2013

INTERNATIONAL SEMINAR ON ENERGY AND PARTICIPATION – CREDO project

[eng] Last Friday finished the Co-creation Seminar on “Energy and Participation” at Living Lab LOW3 with final presentations of the three elaborated projects at the International Seminar at EPEVG at Vilanova i La Geltrú. 

Important contributions of the seminar have been the analysis of interrelations between economic, social and environmental systems and the focus on the development towards energy independency through activation of local resources and participation.



The 3 projects developed by the students have been:  
  • Biomass usage and impact on local community at Bosnia and Herzegovina
  • Reducing domestic energy demand in Moldova and Kyrgyzstan
  • Changing consumer behaviour towards energy efficiency in Ukraine


The applied methodologies of co-creation, collective brainstorming and the adoption of different mind sets, together with the “domestic”, familiar atmosphere of Living Lab LOW3, allowed achieving outstanding results in the very short period of a 3 days seminar.

Thanks to all participants for their enthusiasm and the generated positive energy!



[cat] Divendres passat va acabar el Seminari de Co - creació en "Energia i Participació" al Living Lab LOW3 amb les presentacions finals de tres projectes elaborats a l' International Seminar a l' EPEVG a Vilanova i La Geltrú. 

Algunes contribucions importants que han nascut al seminari han estat l' anàlisi de les interrelacions entre sistemes econòmics, socials i mediambientals, i l'enfoc centrat en el desenvolupament cap a l' independència energètica mitjançant l' activació de la participació social i els recursos locals.
Els 3 projectes desenvolupats pels participants han estat: 
  • Utilització de Biomassa i impacte en la comunitat local a Bosnia i Herzegovina
  • Reducció de la demanda energètica domèstica a Moldavia i Kyrgyzstan
  • Transformació del comportament dels consumidors de cara a l'eficiència energètic a Ukraine

Les metodologies de co-creació aplicades, pluja d'idees col.lectives i l' adopció de diferents maneres de pensar o punts de vista; conjuntament amb l' ambient domèstic i familiar del Living Lab LOW3; han permès aconseguir resultats interessants en un període curt de 3 dies de seminari.
Moltes gràcies a tots els participants per el seu entusiasme i l'energia positiva generada!


[esp] El Viernes pasado acabó el Seminario de Co - creación en "Energía y Participación" en el Living Lab LOW3 con las presentaciones finales de tres proyectos elaborados en el International Seminar en la EPEVG en Vilanova i La Geltrú. 

Algunas contribuciones importantes que han nacido en el seminario han sido el analisi de las interrelaciones entre sistemas económicos, sociales y mediombientales; y el enfoque centrado en el desarrollo hacia la independencia energética mediante la activación de la participación social y de recursos locales.

Los 3 proyectos desarrollados por los participantes han sido: 
  • Utilización de Biomasa e impacto en la comunidad local en Bosnia y Herzegovina
  • Reducción de la demanda energética doméstica en Moldavia y Kyrgyzstan
  • Transformación del comportamiento de los consumidores de cara a la eficiencia energética en Ukraine

Les metodologías de co-creación aplicadas, lluvia de ideas colectiva y la adopción de diferentes maneras de pensar o puntos de vista; junto con el ambiente doméstico y familiar del Living Lab LOW3; han permitido conseguir resultados interesantes en un período corto de 3 días de seminario.
Muchas gracias a todos los participantes por su entusiasmo y energía positiva generada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada