dimecres, 4 d’abril del 2012

"VISC-A LOW3!": Midiendo voy, midiendo vengo, vengo...

[cat] Hola Bloggers! L'experiment va agafant forma i els diferents equips de treball van enllestint temes però també en sorgeixen de nous.

Per la nostra part (equip de medicions i avaluació energètica), durant aquesta primera setmana de medicions, del 23 al 30 de març, hem intentat recollir dades fiables de temperatura i humitat relativa en la mesura de lo possible, ja que hi ha molt de moviment al LOW3. Tot i això, aquí es poden veure dos dels gràfics més interessants que hem pogut recollir:
Aquest primer és una comparativa de les temperatures que hi ha hagut durant la setmana al menjador de la casa, a l'espai intermig (hivernacle) i al exterior. Un dels trets més característics de la gràfica és que la temperatura del hivernacle sempre és superior a la exterior, la qual cosa indica, que fa bé la funció per la qual ha estat dissenyat. Concretament, la temperatura de l'hivernacle a les 14:30 aproximadament (15:30h si tenim en compte que encara no s'havia aplicat el canvi horari) està per sobre dels 25º.
El segon gràfic és una comparativa de la temperatura i la humitat relativa del menjador del LOW3. Podem veure que si puja molt la temperatura (linia vermella), la humitat relativa (línia blava) baixa molt i si baixa la temperatura la humitat puja molt. Això també és normal ja que com més calent és l'aire més aigua pot emmagatzemar i, per tant, més aigua necessita per saturar. És destacable que aquesta setmana hi ha hagut un increment generalitzat de les temperatures des d'una mínima de prop del 15º el matí de divendres a una temperatura mínima prop dels 19º el matí de dijous.

En fi, cal seguir estudiant aquest prototip. Això no ha fet més que començar.

Visc-A Low 3!

[cast] Hola Bloggers! El experimento va cogiendo forma y los diferentes equipos de trabajo van finiquitando temas, pero también aparecen nuevos retos. 

Por nuestra parte (equipo de mediciones y evaluación energética), durante esta primera semana, del 23 al 30 de marzo, hemos intentado recoger datos fiables de temperatura y humedad realitva en la medida de lo posible, puesto que había mucho movimiento en la casa solar. Ahún así,tenemos dos gráficos bastante interesantes. 
El primero es una comparativa de las temperaturas durante la semana en el comedor de la casa, el espacio intermedio (invernadero) y el exterior. Uno de los aspectos más característicos de la gráfica es que la temperatura del invernadero siempre es superior a la exterior, cosa que indica que cumple su función de invernadero, para la que ha sido diseñado. 
Concretamente, la temperatura del invernadero a las 14:30 aproximadamente (15:30h sin aplicación del cambio de horario) está por encima de los 25º.
El segundo gráfico es una comparativa de la temperatura y la humedad relativa en el comedor del LOW3. Podemos ver que si sube mucho la temperatura (roja), la humedad relativa (azul) baja mucho, y si baja la temperatura, la humedad sube mucho.
Es destacable que esta semana ha habido un incremento generalizado de las temperaturas des de una mínima de unos 15º la mañana del viernes, a una mínima de unos 19º la mañana del jueves siguiente.

En fin, tenemos que seguir estudiando el prototipo. Esto no ha hecho más que empezar. 
Viv-A Low 3!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada