dimarts, 10 d’abril del 2012

"VISC-A LOW3!": Sistema de rec de l'hort, en marxa!

[cat] La setmana de vacances de la que acabem de tornar ha sigut una prova de foc per l'hort i el seu sistema de rec
Just abans de Setmana Santa vam deixar instal·lat el sistema de rec, que funciona mitjançant temporitzador i que activa una bomba que recull l'aigua acumulada de pluja i del tractament de depuració de les aigües grises (aigües de servei), amb connexió a la xarxa d'aigua potable, per quan és necessari. 
Com que estem acabant de revisar el sistema de tractament d'aigües grises, de moment l'aigua amb la que reguem és la que vé directament de la xarxa.
Hem tornat de vacances i sembla que el sistema funciona. Paral·lelament, la quantitat d'aigua caiguda aquests dies ha fet que l'hort tingui fins i tot més aigua de la necessària. Les plantes creixen amb força (s'observen ja maduixes petites).
També continuem experimentant amb el rec mitjançant el sistema de rec casolà, que de moment funciona força bé.
Així que deixem que l'hort LOW3 continuï creixent per poder degustar hortalisses i fruites d'aquí a unes setmanes...
sistema de rec per goteig / sistema de riego por goteo

[cast] La semana de vacaciones de la que acabamos de vovler, ha sido una prueba de fuego para el huerto y su sistema de riego
Justo ante de Setmana Santa dejamos instalado el sistema de riego, que funciona mediante un temporizador que activa la bomba que impulsa el agua acumulado de la lluvia y del tratamiento de aguas grises (aguas de servicio), con conexión a la red de agua potable para cuando es necesario. 
Al estar el sistema de tratamiento de aguas grises en revisión el agua de riego procede, de momento, directamente de la red.
Al volver de vacaciones parece que el sistema funciona. Paralelamente, ha caido lluvia estos días hasta el punto que el huerto ha recibido más agua de la que necesita. Hem tornat de vacances i sembla que el sistema funciona. Las plantas crecen con fuerza (se observan fresitas).
También seguimos experimentando con el riego mediante el sistema casero, que de momento también funciona. 
Dejemos que el huerto del LOW3 siga creciendo para poder degustar hortalizas y frutas dentro de unas semanas ...

bomba per l'aigua de servei (pluja + grises) / bomba para el agua de servicio (lluvia + grises)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada