En els nou temps de transformació social i energètica que ens toca viure, la universitat ha de ser un actor important en els processos i iniciatives de la societat cap a un model de municipi sostenible.
Cal que els municipis, les universitats, la ciutadania i també les empreses participin activament en aquesta transició. Per això fan falta plataformes d’ intercanvi i de transmissió de coneixement que permetin les col·laboracions diverses entre múltiples actors: són les anomenades plataformes de transició.
El projecte Casa de la Sostenibilitat proposa la creació d’un espai compartit, ubicat en un campus universitari del municipi, amb la cessió d’ ús temporal a l’ Ajuntament i l’estreta col·laboració entre ambdues institucions; que, al mateix temps, sigui un espai dedicat a la informació, l’ assessorament, la formació i la participació de la ciutadania.
El projecte uneix
les activitats del Living Lab LOW3 (www.livinglab-low3.blogspot.com) de l’ Escola d’Arquitectura de la UPC
(ETSAV) amb els interessos de l’ Àrea de
Sostenibilitat de l’ Ajuntament de Sant Cugat del Vallès resultant en un lloc de trobada i aprenentatge per a totes
les persones interessades.
Activitats específiques:
- Ús de la casa solar energèticament autosuficient LOW3 com espai d’aprenentatge en sostenibilitat i de difusió de coneixement sobre tecnologies sostenibles per a tots els sectors de la població local (ciutadans, escolars, professionals)
- Espai de mostra i d’exposició permanent de materials, productes i sistemes en relació amb l’ habitatge sostenible
- Espai d’atenció, assessorament i realització d’ activitats dirigides a la ciutadania per part de l’ Ajuntament, en dies puntuals
- Espai concentrador (Hub) per a iniciatives conjuntes amb l’objectiu de crear innovació en l’ àmbit de la sostenibilitat i l’habitatge al municipi de Sant Cugat del Vallès
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada