dimecres, 20 de març del 2013

"TREBALL DE RECERCA" al LIVING LAB LOW3

Durant aquest mes de març s'ha realitzat al LOW3 una de les activitats que comprèn l'AULA EDUCATIVA, en la seva vessant de Jornada d'Orientació per a Treballs de Recerca.

En Carlos i l'Álvaro realitzen un treball de recerca sobre les cases sostenibles. El treball en tot el seu conjunt ha rebut l'assessoria del CISOL, tant pel que fa a la realització de la recerca i l'exposició de continguts en el redactat, com pel que fa al desenvolupament de la part pràctica.
 
Aquesta part pràctica l'han desenvolupat seguint un protocol científic de monitoratge de dos dels aspectes de la casa: per una banda, en la variació de temperatures obtinguda en diferents hores del dia i per a diferents situacions d'operacionalització de la casa; i, per una altra banda, en la variació de consum elèctric dels diferents aparells d'ús habituals en les vivendes.

Durant un matí han realitzat el treball de camp de pendre dades mitjançant aparells que es troben a disposició del LIVING LAB LOW3: mesuradors de temperatura ambient, humitat relativa i temperatura superficial; i mesuradors de potència que permeten la lectura del consum energètic dels aparell elèctrics.
Se'ls ha assessorat sobre el mètode de presa de variables al llarg del temps, i se'ls ha acompanyat en el procés de treball de les dades i en el procés de decissió de comparatives interessants que donin informació nova: es poden comparar consums instantanis de diferents aparells, però també comprovar si hi ha diferència de consum segons si utilitzem l'aparell a potència màxima o mínima; es pot compendre i explicar millor el funcionament bioclimàtic de l'espai intermedi de la vivenda analitzant l'augment o disminució de temperatures segons si l'hivernacle es troba tancat o obert, el sol està en una posició baixa o en una posició alta, es crea ventilació creuada o no, etc

El resultat de la visita plasmat en el treball està en procés d'elaboració, però l'activitat amb l'Álvaro i en Carlos va ser molt productiva i satisfactòria per a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada