dimecres, 20 de març del 2013

AULA EDUCATIVA LOW3: Segueix la transformació del LOW3 cap a Living Lab

El LOW3 segueix la seva evolució desenvolupant-se com a plataforma multidisciplinar.


Fent memòria, recordem que l'equip LOW3 de la ETSAV (UPC) va presentar un primer prototip d'una casa solar autosuficient energèticament al Solar Decathlon Europe 2010, concurs internacional universitari, en el que va guanyar el Primer Premi en la Categoria d'Arquitectura, ex aequo amb Virginia Tech i Aalto University. Després del concurs, el prototip retorna al campus de l'ETSAV, a Sant Cugat del Vallès, i s'hi instal.la permanentment per a transformar-se en un laboratori viu de docència i recerca per a una arquitectura i un estil de vida més sostenibles.


Dels diferents tipus d'activitats que reuineix el concepte de LIVING LAB, tant de recerca universitària i empresarial, de monitoratge i laboratori, de "think-tank", innovació i co-creació, etc; és molt important la vessant de difusió i transmissió del coneixement creat cap a tota la societat.

És d'aquesta intenció divulgativa d'on neix l'AULA EDUCATIVA LOW3, que planteja activitats didàctiques, per a noies i nois de diferents edats. 

L'AULA EDUCATIVA LOW3 conté, a dia d'avui, dos àmbits diferents: El Living Lab Aprenentatge, per a grups d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), de Formació Professional de grau mig (FP) i de Batxillerats; i el Living Lab Suport, per a estudiants i estudiantes de grau d'Arquitectura, i de Formació Professional de grau superior (FP) .

El Living Lab Aprenentatge proposa, per una banda, una sèrie de Paquets Didàctics, en forma de visita educativa, que cada professora i professor podrà personalitzar segons els continguts que doni a classe i li interessi aprofundir; i, per una altra banda, unes Jornades d'Orientació per a assessorar amb els treballs de síntesi o de recerca, tant en la part teòrica de recerca i contextualització de conceptes, com en la part pràctica.

El Living Lab Suport recolza la formació de FP de grau superior de determinats àmbits amb visites tècniques educatives al LOW3, i recolza la formació de grau d'arquitectura mitjançant Cursos i Jornades; mitjançant l'assessoria de projectes concrets, dels diferents cursos o Projectes Finals de Carrera (PFC); i també com a Espai de Suport de la ETSAV, espai de reunió i difusió de la comunitat educativa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada