dijous, 15 de juny del 2017

Roadmaps for Energy (R4E) - HORIZON 2020


En el marc del projecte Europeu Roadmaps for Energy s’han portat a terme en els últims mesos des de la UPC importants estudis referents al futur dels “Smart Buildings” i dels “Smart Urban Spaces”.
Per una banda, s’ han elaborat estudis sobre l’ estat actual de les tecnologies relacionades amb totes dues àrees, obtenint com a resultat uns “Desk Studies” tecnològics amb visió al futur.
Per un altre costat, s’ han portat a terme una sèrie d’ entrevistes personals amb experts de tota Europa creant, a base de les seves experiències i previsions, uns “Generic Roadmaps” pels àmbit en qüestió, que dibuixen escenaris de transformació energètica amb horitzó en el 2050.


Entre els experts consultats hi ha hagut arquitectes reconeguts, com a Georg W. Reinberg (Viena), Bill Dunster der ZED Factory (Londres) o el cap de sostenibilitat de Foster and Partners (London), experts de l àmbit industrial, com per exemple Siemens i Schneider Electric, i experts del mon acadèmic i polític-social.



A base dels Roadmaps genèrics creats, les ciutats participants en el projecte, han desenvolupat posteriorment i mitjançant processos participatius el seus propis Roadmaps en les àmbit seleccionats, amb un catàleg concret de projectes per a realitzar en els propers anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada